PROPOZICIJE I PRAVILA MNT GRANEŠINA KUP DUBRAVA 2021

Članak 1.

Naziv natjecanja je MALONOGOMETNI TURNIR GRANEŠINA KUP DUBRAVA 2021, dok je njezin skraćeni naziv “MNT GRANEŠINA KUP DUBRAVA 2021“.

Članak 2.

Natjecanje se igra 5+1(igrača u polju i golman), te sa loptom veličine 5 s reduciranim odskokom

Članak 3.

Momčadi stječu pravo nastupa pravovremenom prijavom i tu prijavu potvrde plaćanjem iznosa od 700,00 HRK kao kotizacije turnira.

Članak 4.

Ždrijebom se prijavljene momčadi smještaju u skupine i sukladno Bergerovoj tablici odredi raspored odigravanja prema pripadajućem rednom broju momčadi.
Napomena: Organizator unaprijed određuje 8 momčadi kao nositelje

Članak 5.

U prijavi za nastup na turniru “MNT GRANEŠINA KUP DUBRAVA 2021“ treba navesti: naziv momčadi, ime i prezime igrača koji će nastupati u natjecanju te njihove pripadne broje osobne iskaznice, kao i ime i prezime osobe za kontakt (predstavnika ekipe) i broj telefona/mobitela. Imena navedena u osnovnoj prijavi ulaze u kvotu od dvanaest (12) igrača.

Članak 6.

Igrač jedne ekipe ne može nastupati za niti jednu drugu ekipu,

Članak 7.

Prijava sastava za svaku momčad u jednoj utakmici vrši se 15 minuta prije početka utakmice.
Svaka momčad za utakmicu prijavljuje najviše 12 igrača koji su u zapisniku utakmice. Minimalan broj igrača s kojom ekipa smije početi utakmicu je 5.

Članak 8.

Sve utakmice počinju u točno zakazano vrijeme, uz toleranciju čekanja od 10 (slovima: deset) minuta, u protivnom se utakmica registrira u korist protivnika sa 3:0 b.b.. Ukoliko obje momčadi ne pristupe utakmici obje će biti kažnjene ispadanjem. Nema izmjene satnice odnosno termina, ukoliko to voditelj natjecanja ne odobri. Voditelj natjecanja pridržava si pravo da u dokazanim iznimnim slučajevima raspravi zahtjev, odnosno odgodi, zamijeni ili uskladi termin – satnicu kad se radi o opravdanoj višoj sili.

Članak 9.

Utakmice grupne faze natjecanja igraju se 2 x 12 minuta igre. Utakmice završne faze natjecanja (play off) igraju se 2 x 15 minuta igre. Za kontrolu vremena, zaustavljanje sata ili nadoknadu vremena isključivo su nadležni nogometni suci utakmice i delegat utakmice te oni isključivo odgovaraju i imaju pravo primjene ovoga članka (vrijeme se zaustavlja ukoliko lopta prođe kroz zaštitnu ogradu igrališta).

Članak 10.

U slučaju neriješenoga rezultata utakmice u dijelu turnira na ispadanje, nakon isteka vremena za igru, izvode se penali.

Članak 11.

Sve momčadi su obavezne nastupiti u jednoobraznoj športskoj opremi. U slučaju identičnih dresova dvije momčadi, dresove mijenja gostujuća momčad (pogledaj raspored organizatora) ili se prednost daje kvalitetnije odjevenoj momčadi (momčadi koja ima dresove jednake boje ima prednost u odnosu na protivničku momčad koja nastupa u običnim majicama jednake boje). Markere osigurava Organizator. Svi natpisi na dresovima moraju biti u granicama normalnog izražavanja.

Članak 12.

Kad bilo koji igrač bude isključen do kraja utakmice, u slučaju težeg prekršaja ili tučnjave, organizator može izreći kaznu zabrane igranja do kraja natjecanja. Na odluku povjerenstva natjecanja, igrači i momčadi nemaju pravo žalbe.

Članak 13.

U slučaju istog broja postignutih pogodaka “najbolji strijelac” je onaj koji je nastupio u manje utakmice. U slučaju da je taj uvjet jednak, tada je najbolji strijelc iz one momčadi koja je zauzela na kraju natjecanja viši plasman.
U ukupan zbroj golova ne računaju se golovi van regularnog dijela utakmice (penali nakon isteka vremena)

Članak 14.

Organizator osigurava interne zapisnike o odigranoj utakmici, zapisničara te lopte i suce, a kompletna momčad mora biti jednoobrazno odjevena. Za slučaj identičnih dresova Organizator osigurava markirne majice, te se ždrijebom odlučuje tko će ih nositi ako su obje momčadi odjevene po ovim propozicijama.

Članak 15.

Organizator osigurava nagradni fond za natjecanje na turniru kroz kojeg će novčanim i materijalnim nagradama biti nagrađeni

1 – PRVAK

 • pehar organizatora
 • materijalni poklon

2 – DOPRVAK

 • pehar organizatora
 • materijalni poklon

3 – TREĆEPLASIRANA EKIPA

 • pehar organizatora
 • materijalni poklon

NAJBOLJI VRATAR TURNIRA

 • pehar organizatora

NAJBOLJI STRIJELAC TURNIRA

 • pehar organizatora

NAJBOLJI IGRAČ TURNIRA

 • pehar organizatora

Članak 16.

(a) – bodovanje se vrši na slijedeći način:

pobjeda 3 boda

neriješeno 1 bod

poraz 0 bodova

(b) – u slučaju jednakog broja bodova dviju ekipa na kraju natjecanja u skupini plasman na tablici će se odrediti tako što prednost ima ekipa koja je:

 1. bila bolja u međusobnom susretu,
 2. koja ima bolju gol razliku,
 3. koja na turniru postigne više pogodaka,
 4. koja na turniru ostvari više pobjeda,
 5. koja na turniru ostvari manje poraza,
 6. koja je primila manji broj pogodaka.

(c)- ukoliko je sve isto tada te dvije ekipe igraju majstoricu.

Članak 17.

(a) – turnir igra 32 momčadi raspoređenih u 8 skupina
(b) – prolaz u završni dio natjecanja ostvaruju dvije najbolje momčadi iz svake skupine (ukupno 16 momčadi), a odigravanje tih utakmica se vrši prema unaprijed utvrđenom ždrijebu tj. rasporedu
(c) – utakmice polufinala, utakmica za finale odigravaju se prema ranije utvrđenom ždrijebu

Članak 18.

Pobjednik finala je momčad:

 1. bila bolja u međusobnom susretu,
 2. ukoliko je sve isto tada dvije jednake ekipe pucaju penale

Članak 19.

Propozicije natjecanja donosi Organizator.

Članak 20.

Svi igrači te njihovi voditelji momčadi nastupaju na vlastitu odgovornost.
Organizator ne odgovara za izgubljeno, ostavljeno ili otuđeno te za eventualne sportske ozljede.

Članak 21.

Prijavom momčadi na turnir “ MNT GRANEŠINA KUP DUBRAVA 2021“, svaka momčad se obvezuje odraditi svoje obveze prema organizatoru (uplata cijelog iznosa za nastup na turniru, redovit dolazak, ponašanje u skladu sa Pravilnikom)

Članak 22.

Ukoliko, bez obzira na razlog, uslijedi diskvalifikacija momčadi, svi njeni rezultati kao i pogoci i rezultati prijašnjih utakmica se brišu, a ostale momčadi nastavljaju s odigravanjem s jednom momčadi manje u turniru.

Članak 23.

Sve informacije i obavijesti o natjecanju voditelji momčadi će dobivati s telefonskog poziva ili poruke na broj od voditelja momčadi.
Ukoliko dođe do promjene načina obavještavanja o satnici Organizator će na vrijeme obavijestiti voditelje momčadi.